Sportverenigingen die trainen op Combibaan Hengelo

Hieronder een overzicht van de clubs die vaste trainingsuren hebben op Combibaan Hengelo.
Als uw vereniging ook gebruik wil maken van de Combibaan kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Hengelose IJsclub

De Hengelose IJsclub (HIJC) is een vereniging die bijna dagelijks aanwezig is op Combibaan Hengelo. Het clubgebouw van de HIJC is ook de kantine van Combibaan Hengelo. Er wordt door de Hengelose IJsclub getraind op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag door zowel pupillen, junioren, recreanten en wedstrijdgroepen langebaan en marathon. Naast skeelertraining doet de HIJC ook looptraining en Schaats Ondersteunende Training (SOT) op ons terrein. De HIJC heeft ook een fanatieke groep G-skeeleraars en een trainingsgroep Racerunners.
Info Hengelose IJsclub: http://www.hijc.nl/

 

TalentNED

TalentNED is een nieuw schaatsteam met daarin de grootste nationale junioren schaatstalenten van Nederland. Als voorbereiding op het schaatsseizoen worden de skeelertrainingen op Combibaan Hengelo gehouden.
Info TalentNED:  https://www.talentned.nl/sporten/schaatsen 

 

Skatehockey

 HGV Hengelo

Sportvereniging HGV introduceert een geheel nieuwe tak van sport: skatehockey.  In de periode maart t/m november wordt er op zondag van 11.00 tot 12.00 uur skatehockey gespeeld onder leiding van een groepje sportleraren.
Info Skatehockey: www.hgvhengelo.nl/sporten/skatehockey/
 

D.S.V. de Skeuvel

 

Drienerlose Schaatsvereniging de Skeuvel is een van de oudste studenten sportverenigingen van de Universiteit Twente. Zij skeeleren donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur op de Combibaan Hengelo.
Info de D.S.V. de Skeuvel: https://www.skeuvel.nl/home/

 

The Bootcamp Factory

The Bootcamp Factory

Sinds september 2020 gebruikt The Bootcamp Factory de Combibaan als hoofdlocatie voor al haar sportactiviteiten. The Bootcamp Factory is het adres voor doeltreffende bootcamp in Twente. Het is een actieve workout in de buitenlucht. Tijdens de lessen bouw je naast conditie en kracht tevens souplesse, coördinatie en explosiviteit op. Sport, fun en resultaat in combinatie met persoonlijke aandacht staan hierbij centraal. Uniek voor Overijssel zijn de toestellen die geplaatst zijn voor het trainen van de verschillende onderdelen voor de obstakelrun wedstrijden.

https://www.thebootcampfactory.nl 

G-skeeleren

De Hengelose IJsclub biedt speciale skeelertrainingen aan voor iedereen met een verstandelijke beperking (8 - 80 jaar). Begeleiding wordt gegeven door een aantal enthousiaste en ervaren vrijwilligers. Er wordt geskeelerd op een afgeschermd gedeelte van de skeelerbaan dus lekker veilig en beschermd. De Hengelose IJsclub biedt als enige sportorganisatie in Overijssel G-skeeleren aan. Ook deelnemers uit de omgeving van Hengelo zijn dus van harte welkom.
Er wordt geskeelerd op dinsdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur.
Info G-sport: http://www.hijc.nl/Skeeleren/G-Skeeleren


Racerunning Hengelo

Mensen met een lichamelijke beperking kunnen sinds 2019 ook bij ons sporten. Ze maken hiervoor gebruik van een Racerunner. Een Racerunner is een soort driewielfiets, zonder pedalen maar met een borststeun waarmee mensen met een lichamelijke beperking kunnen lopen of zelfs rennen.  De Racerunner is voor deze groep zeer geschikt om conditie te onderhouden en te verbeteren en om aan een sportactiviteit te kunnen deelnemen.
RaceRunning Hengelo traint op maandag van 10.00 uur - 11.00 uur en zaterdag van 10.30 uur - 11.30 uur.
Info RaceRunning: https://www.hijc.nl/Zomeractiviteiten/Racerunning

 

C.T. Storkcollege

Het CT Stork College geeft sommige gymlessen bij ons op de combibaan. Bepaalde sportactiviteiten waar ze bij school minder mogelijkheid voor hebben, zoals speerwerpen, coopertest, enz. komen ze bij ons doen. 
Informatie: https://ctstorkcollege.nl/

Sport- en IJsvereniging Enschede

Sport- en IJsvereniging Enschede (SIJE), skeelert vanaf april t/m september 2021 op de zaterdagmorgen.
SIJE: 
www.sije.nl